Rybářský rozcestník

Pražma královská na bylinkovém másle s česnekem

Pražma královská nebo také pražman zlatý, mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Váha pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, počítáme 1 rybu na osobu.

2 náročnost
30 minut
Pražma královská na bylinkovém máslu s česnekem
  • 2 ks pražmy
  • 3 ks stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • pepř
  • Ostatní:
  • opečené plátky bagety potřené bylinkovým máslem, zelenina jako příloha
  • Příprava

    1. Ryby opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu, na povrchu i uvnitř pokapeme citronovou šťávou
    2. Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, ochutíme mletým pepřem
    3. Ryby potřeme bylinkovým máslem na povrchu i uvnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě zhruba 15 minut, během pečení ryby v troubě jednou otočíme
    4. Podáváme s kousky citronu, opečenou rozpůlenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem a zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….