Rybářský rozcestník

Pikantní kapr se šunkou a žampiony

Porce ochuceného kapra upečené v alobalu spolu se žampiony, šunkou, kečupem a máslem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra nebo jiné ryby
  • 4 ks plátků šunky
  • 6 ks větších žampionů
  • 4 lžíce pikantního kečupu
  • 3 lžíce másla
  • olej na potření alobalu, alobal
  • citronová šťáva
  • mletý kmín
  • worcester
  • sůl
  • Příprava

    1. Na 1 lžíci rozehřátého másla osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a ochutíme kmínem
    2. Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme, položíme na čtverce alobalu potřeného olejem a pokapeme citronovou šťávou
    3. Porce kapra poklademe žampiony, na nudličky nakrájenou šunkou, na každou porci dáme 1 lžíci kečupu, zakapeme worcesterem, přidáme lupínky zbylého másla a alobal dobře uzavřeme
    4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut.
    5. Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovou oblohou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….