Rybářský rozcestník

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Porce lososa potřené hořčicí, pokladené ochucenou petrželkovou strouhankou a v troubě zapečené, servírované s ochuceným špenátem.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks filetů z lososa bez kůže
  • 3 ks plátků bílého toustového chleba
  • 1/2 ks červené cibule
  • 140 g baby špenátu
  • 2 hrsti čerstvé petrželky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmixujeme střídu z chleba, na jemno nasekanou petrželku a 1 lžíci olivového oleje, osolíme i opepříme
    2. Filety z lososa bez kůže dáme na plech vyložený alobalem, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, navrch rozdělíme připravenou čerstvou petrželkovou strouhanku, kterou přitlačíme k lososu
    3. Vložíme do předehřáté trouby na 210 °C a pečeme asi 13 minut
    4. Mezitím smícháme citronovou šťávu se lžící olivového oleje, půlkou lžičky soli i pepře a zálivkou přelijeme baby špenát smíchaný s cibulí nakrájenou na měsíčky
    5. Jednotlivé porce lososa podáváme s ochuceným špenátem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….