Rybářský rozcestník

Lín na kmíně s cibulí

Čerstvě vykuchaní a ke kuchyňskému zpracování připravení líni, v mouce obalení, kmínem a solí ochucení, upečení v troubě na másle, nakonec zapečení pod cibulovou peřinkou.

2 náročnost
70 minut
  • 4 ks líni
  • 1 ks větší cibule
  • 100 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce vody
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny polijeme vařící vodou a nožem je zbavíme šupin, pak je vykucháme, opereme, osolíme a okořeníme kmínem
    2. Takto připravené rybí maso obalíme v hladké mouce
    3. V pekáči rozpálíme máslo, vložíme na ně ryby a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme dorůžova
    4. Dozlatova upečené líny poklademe tenkými kolečky cibule, polijeme šťávou z výpeku a dáme ještě na chvíli do trouby zapéci.

    Doporučení

    Takto upravený líny podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….