Rybářský rozcestník

Sardelový nákyp

Slaný nákyp ze sardelové pasty, mraženého filé, kyselé smetany, másla … zapečený v troubě dozlatova.

2 náročnost
70 minut
  • 500 g mraženého filé
  • 100 g másla
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce sardelové pasty
  • 5 ks vajec
  • 1/3 l kyselé smetany
  • zelená petrželka
  • muškátový květ
  • citronová šťáva
  • sůl
  • máslo na vymazání formy
  • Příprava

    1. Rybí maso bez kostí jemně usekáme, smícháme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželí a několik minut dusíme na másle
    2. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle potřeby vše osolíme a okořeníme pepřem
    3. Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku a tuto směs vmícháme k udušenému masu
    4. Nakonec do pokrmu přidáme ušlehaný sníh z bílků a hmotu důkladně promícháme, naplníme jí máslem vymazanou formu
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 45 minut dozlatova.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.