Rybářský rozcestník

Pražská štika s citronem a bylinkami

Porce štiky potřené sardelovou směsí a zalité smetanou, upečené dozlatova.

2 náročnost
50 minut
  • 800 g štiky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce sardelové pasty
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření 12 %
  • 1 ks citronu
  • máslo na pekáč
  • bylinky na ozdobení
  • mletý bílý pepř
  • Příprava

    1. Očištěnou vykuchanou štiku nakrájíme na stejnoměrné podkovy
    2. V misce utřeme sardelovou pastu se změklým máslem, přidáme citronovou šťávu, mletý bílý pepř a vše dobře promícháme
    3. Každou podkovu potřeme připravenou směsí, položíme potřenou stranou na pekáč vymazaný máslem, zalijeme smetanou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut
    4. Hotovou rybu podáváme ozdobenou plátkem dobře omytého citronu, na drobno nasekanými bylinkami a opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….