Rybářský rozcestník

Štika na slanině

Opečené porce štiky obalené ve směsi z hladké mouky, slaniny, kmínu a tymiánu, dopečené v troubě dozlatova a podávané s hořčičnou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g štiky (podkovy)
  • 100 g slaniny
  • 80 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • snítka tymiánu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou štiku opláchneme, osušíme, naporcujeme na podkovy, osolíme a zakapeme citronovou šťávou
    2. Do mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme polovinu hladké mouky, lístečky tymiánu, kmín, promícháme a porce ryby ve směsi obalíme
    3. V pánvi na rozehřátém másle s trochou oleje obalené podkovy ryby po obou stranách opečeme, pak přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 200 °C dopečeme (asi 10 minut)
    4. Výpek v pánvi zaprášíme zbytkem hladké mouky a uděláme světlou jíšku, zalijeme bílým vínem, důkladně promícháme, povaříme asi 10 minut, pak vzniklou omáčku přecedíme, přidáme hrubozrnnou hořčici a dochutíme solí i pepřem
    5. Pečenou štiku podáváme na nahřátých talířích s hořčičnou omáčkou a opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….