Rybářský rozcestník

Štika na žampionech a slanině

Slaninou prošpikované filety ze štiky zprudka opečené na másle, servírované s podušenými žampióny ve výpeku po štice.

2 náročnost
30 minut
+ doba rozporcování štiky  
Štika na žampionech a slanině
  • 1 ks štika velká 1,5-2 kg
  • 100 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • máslo (přepuštěné)
  • čtyřbarevný pepř
  • petrželka
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchanou očištěnou štiku rozporcujeme na filety
    2. Do připravených filetů uděláme zářezy po 2 cm, do zářezů vložíme proužky slaniny
    3. Filety osolíme, okmínujeme, pak zprudka opečeme na másle do zlatova z obou stran
    4. Do šťávy po opečení přidáme plátky žampionů a lžíci nasekané petrželky, podusíme do měkka, osolíme
    5. Filety položíme na talíře, ozdobíme dušenými žampiony, posypeme čtyřbarevným pepřem a podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….