Rybářský rozcestník

Kapr pečený na mandlích

V celku upečený kapr pokapaný citrónovou a pomerančovou šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla a mandlemi.

2 náročnost
60 minut
+ 30 minut odležení  
Kapr na mandlích
  • 1 ks vykuchaného kapra i s hlavou o váze 2-2,5 kg
  • 150 g másla
  • 100 g madlových lupínků
  • citrónová a pomerančová šťáva
  • drcený kmín
  • rybí vývar
  • sůl
  • snítky čerstvé petrželky na ozdobu
  • kolečka citrónu a pomeranče na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku, z obou stran, několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji z venku i zevnitř a pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, necháme ji nejméně 30 minut odležet
    2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky mandlí a zbylého másla
    3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, během pečení rybu přeléváme vypečenou šťávou
    4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu a pomeranče.

    Doporučení

    U pečení kapra je vhodné ponechat kůži i ploutve a to i ocasní.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….