Rybářský rozcestník

Pečený kapr na česneku

Opečené porce kapra potřené česnekem a rajským protlakem, pokapané citronovou šťávou, v troubě dopečené podlité bílým vínem a dochucené oreganem.

2 náročnost
45 minut
  • 1 ks menšího kapra
  • 2 ks stroužků česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • masový vývar
  • oregano
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, rozporcujeme a osolíme
    2. Na rozehřátém másle opečeme, podlijeme masovým vývarem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut
    3. Pak porce kapra potřeme oloupanými, utřenými stroužky česneku i rajským protlakem a podlijeme bílým vínem
    4. Nakonec posypeme oreganem, pokapeme citronovou šťávou a dopečeme doměkka.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.