Kapr naplněný vypeckovanými švestkami ochucenými cukrem, skořicí, hřebíčkem a perníkem, osolený, pokapaný citronovou šťávou a upečený na slanině podlitý vínem doměkka.
1. Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, břišní dutinu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme máslem
2. Vnitřek kapra vyložíme půlkami švestek bez pecek (mražené necháme povolit), vnitřky švestek poprášíme skořicí, tlučeným hřebíčkem, jemně nastrouhanou kůrou z 1 ks omytého citrónu, cukrem, mandlemi, perníkem poklademe dalšími švestkami řezem dolů, dutinu uzavřeme
3. Povrch ryby osolíme, potřeme máslem a dáme do pekáče vyloženého plátky anglické slaniny, obložíme zbylými švestkami
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 30-40 minut, během pečení podléváme trochou vína
5. Rybu vytáhneme a výpek zjemníme máslem, dle chutí dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí
6. Upečeného kapra nakrájeného na jednotlivé porce servírujeme podlitého šťávou z výpeku a ozdobeného skrojky citronu.