Ryba (středně velký pstruh nebo například štika, mořský vlk, losos …), naplněná měsíčky limetek a bylinkami, přikrytá hrubozrnnou solí smíchanou s moukou a vodou, upečená doměkka. Takto upravená ryba má příjemné aroma, báječnou chuť a rybí maso si uchová minerální látky a vitamíny.
1. Hrubozrnnou sůl promícháme s moukou a vodou (těstíčko by mělo být tak husté, aby suroviny držely pohromadě)
2. Půlku směsi rozprostřeme na plech, položíme na ni vykuchanou rybu s hlavou i se šupinami a do břišního otvoru umístíme limetky nakrájené na měsíčky a nasekanou bazalku a pažitku
3. Celou rybu překryjeme druhou polovinou solné hmoty, povrch uhladíme a pokrm vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut
4. Po upečení necháme rybu asi 10 minut stát mimo zdroj tepla, teprve potom opatrně rozbijeme lžící horní solnou krustu, vidličkou napíchneme kůži u ocasu a krásně ji stočíme, tak odkryjeme maso ryby
5. Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z limetky a nejlépe ihned podáváme.
Takto připravenou rybu servírujeme například s bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.