Filety z tresky pečené na oleji s rajčaty, olivami, hráškem, cibulí, česnekem a plátky citronu.
1. Filé z tresky zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu, necháme v chladničce odležet do druhého dne, druhý den porce ryby osolíme, opepříme a dáme stranou
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na plátky a omytá rajčata (můžeme je i oloupat) nakrájíme na větší kousky
3. Na větší pánvi rozehřejeme 50 ml oleje, nakrájenou cibuli, česnek i rajčata na něm osmahneme, přidáme olivy, dobře omytý, na plátky nakrájený druhý citron, hrášek a vše krátce orestujeme
4. Orestovanou zeleninu nasypeme do pekáčku, položíme na ni připravené filety z tresky, přidáme bobkové listy, zalijeme zbytkem oleje a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 30 – 40 minut
5. Odstraníme bobkové listy, tresku rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou.
Podáváme s vařenými bramborami sypanými nadrobno nasekanou kudrnkou nebo s čerstvím pečivem.