Rybářský rozcestník

Ryby zapečené v čedaru

Opečené porce lososa, tuňáka a tresky zapečené dozlatova spolu s podušenou zeleninou a sýrovou směsí.

2 náročnost
60 minut
  • 200 g lososa
  • 200 g tuňáka
  • 200 g tresky
  • 100 g čedaru
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 ks papriky
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks malé cibule
  • 1 ks vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa, tuňáka i tresku dobře očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části rozehřátého oleje
    2. Na zbylém rozehřátém oleji zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, pak vmícháme opláchnutá, na osminky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce vše podusíme
    3. Do zapékací mísy vložíme podušenou zeleninu, na ni položíme opečené porce ryb, vše potřeme strouhaným čedarem promíchaným s vejcem, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Poznámka

    Čedar – Jde o pevný sýr z kravského mléka, který se vyznačuje středně ostrou vůní a barvou od bílé, až do tykvově oranžové.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.