Rybářský rozcestník

Pečené makrely s feferonkovou pastou

Makrely pokapané citronovou šťávou, potřené pastou z feferonky, česneku, chilli, nasekané petrželky, kmínu, hřebíčku, zázvoru a soli, upečené v troubě na másle.

2 náročnost
40 minut
+ 15 minut odležení  
  • 4 ks makrel
  • 1 ks citronu
  • 5 lžic másla
  • Na pastu:
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • špetka mletého zázvoru
  • pár kapek oleje
  • špetka chilli
  • sůl
  • Příprava

    1. Makrely důkladně očistíme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet
    2. Do misky dáme oloupaný utřený česnek, přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku, kudrnku, drcený kmín, chilli, mletý zázvor, tlučený hřebíček a sůl, zakápneme trochou oleje a vše dobře promícháme
    3. Makrely ze stran nařízneme, otvory vyplníme připravenou pastou, vložíme do pekáčku, položíme na ně vločky másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25-30 minut podle velikosti ryb.

    Doporučení

    Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….