Rybářský rozcestník

Pstruzi pod peřinkou

Opečení pstruzi, zapečeni v těstíčku s plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g pstruhů
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g sádla
  • 250 ml mléka
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks bílku
  • 1 ks citronu
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a na části rozehřátého sádla zprudka po obou stranách opečeme, pak urovnáme do pekáčku vytřeného zbylým sádlem
    2. Mléko rozmícháme se žloutky, hladkou moukou, zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, osolíme a připraveným těstíčkem přelijeme opečené pstruhy
    3. Dáme do trouby a při 200 °C zapékáme 20 minut, hotové pak zdobíme plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….