Rybářský rozcestník

Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem

Na pánvi na tuku zprudka opečené podkovy štiky, předem pokapané citronovou šťávou a ochucené kmínem, pepřem a solí, servírované pokladené bylinkovým máslem.

2 náročnost
30 minut
+ příprava a vychlazení másla  
Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem - hlavní foto
ŠtikaŠtikaŠtikaŠtikaBylinkové
  • 1 ks menší štiky
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na bylinkové máslo:
  • 100 g změklého neochuceného másla
  • 12 g koření na bylinkové máslo
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • Příprava

    1. Štiku připravenou pro tepelné zpracování nakrájíme na podkovy, ty osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kmínem, necháme chvíli odležet
    2. Podkovy zprudka opečeme na pánvi na oleji, pěkně z obou stran
    3. Ihned po vyndání z pánve rybu servírujeme spolu s bylinkovým máslem a vhodnou přílohou.

    Příprava bylinkového másla:
    1. Povolené máslo promícháme s kořením
    2. Přidáme nasekanou pažitku, důkladně promícháme
    3. Vytvoříme váleček, ten zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky.

    Doporučení

    Koření na bylinkové máslo lze nahradit bylinkovou solí.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.