Rybářský rozcestník

Pečený jelec jesen

Porce jesena opečené na cibuli, podušené se zeleninou podlité griotkou.

2 náročnost
45 minut
  • 2 ks větší jelce jeseny
  • 3 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 120 g sterilovaných fazolek
  • 100 g sterilované mrkve
  • 60 g sterilovaného hrášku
  • 2 dl vody
  • 5 cl griotky
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička kmínu
  • čerstvá petrželka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme, očistíme a důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapané naporcujeme na 4 porce (půlky)
    2. Připravené jelce zprudka opečeme s oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí na rozpáleném oleji
    3. Přidáme kolečka rajčat, osolíme a chvíli podusíme
    4. K pokrmu dáme okapanou sterilovanou zeleninu, rozinky, rozetřený česnek, okořeníme a nakonec zalijeme griotkou smíchanou s vodou
    5. Dusíme přiklopené v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30 minut, na posledních 5 minut pokrm dopečeme bez pokličky.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….