Rybářský rozcestník

Okounek zapečený ve formě

Uvaření okounci (okounek pstruhový případně okoun říční) vykostění a usekaní nadrobno, zapečení ve formě spolu se zakysanou smetanou, kapary, vejci a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g okounka pstruhového případně okouna říčního
  • 40 g másla
  • 20 g kaparů
  • 20 g oleje
  • 100 ml zakysané smetany
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • rybí vývar
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané okouny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
    2. Povařené maso vykostíme a usekáme nadrobno
    3. Přidáme smetanu, část rozpuštěného másla, na jemno nasekanou cibuli a kapary, lehce ušlehaná vejce, pepř, sůl a rybí vývar
    4. Vše dobře promícháme a spojíme
    5. Formu vymazanou olejem naplníme připravenou rybí směsí a dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C
    6. Pozvolna zapékáme, na závěr pečení přidáme lupínky zbylého másla a pokrm dopečeme.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….