Rybářský rozcestník

Sekaná z cejna

Podušené maso cejna pomleté a smíchané s dalšími ingrediencemi, upečené v troubě.

3 náročnost
50 minut
  • 600 g cejna
  • 150 g másla
  • 80 g oleje
  • 50 g strouhanky
  • 50 g krupice
  • 3 ks vejce
  • hrubá mouka
  • mletý zázvor
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu zbavíme kůže, osolíme a podusíme na másle
    2. Maso vykostíme, umeleme a přidáme vejce, krupici a strouhanku
    3. Směs osolíme a dochutíme pepřem a zázvorem
    4. Máslo rozpustíme a přidáme k ostatním ingrediencím, z hmoty vytvarujeme šišku, obalíme ji v hrubé mouce a dáme na plech s olejem
    5. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….