Rybářský rozcestník

Cejn pečený v alobalu

Půlky osolených a citrónem pokapaných ryb zabalené do alobalu a upečené v troubě nebo na venkovním grilu.

1 náročnost
30 minut
  • 800 g cejna
  • 30 g másla
  • citronová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné půlky cejna zakápneme citronovou šťávou, potřeme máslem a hustě posypeme čerstvě nasekanou petrželkou
    2. Maso dobře zabalíme do alobalu a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, tak na 20 minut.

    Doporučení

    Stejně můžeme připravit cejna i na grilu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….