Rybářský rozcestník

Rybí ragú z amura

Odleželé kousky amura orestované na másle, zapečené v troubě spolu s dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
55 minut
  • 800 g amura
  • 100 g másla
  • 50 g osmažené strouhanky
  • 50 g čerstvých hub
  • 50 g světlé jíšky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 4 ks žloutky
  • rybí vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené kousky amura necháme asi 30 minut odležet, pak je orestujeme na rozpuštěném másle
    2. Máslovou jíšku zředíme vývarem, přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky, bílé víno a nadrobno pokrájené houby, vše povaříme
    3. Opečené kousky ryb dáme do ohnivzdorné misky, zalijeme horkou omáčkou, posypeme na másle osmaženou strouhankou a zapečeme asi 10-15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….