Rybářský rozcestník

Okoun na cibuli

Očištěný okoun upečený v troubě na plátcích cibule, podlitý horkou vodou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g okouna (jeden velký nebo několik menších kusů)
  • 50 g másla
  • 50 g oleje
  • 2 ks cibule
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného okouna několikrát nařízneme, osolíme a posypeme kmínem
    2. Do pekáče dáme máslo, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme olej a nakonec vložíme rybu (nebo ryby)
    3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení rybu podléváme horkou vodou
    4. Pečeme asi 20 minut, pak rybu vytáhneme, naporcujeme a ihned podáváme.

    Doporučení

    Pokud připravujeme více menších kusů, ty neporcujeme ale podáváme v celku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….