Rybářský rozcestník

Kapr na kmíně

Proležené podkovy z kapra upečené v troubě.

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra (asi 800 g)
  • 60 g másla
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • kmín
  • sůl
  • potravinová fólie, voda na podlití
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra očistíme, solíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem
    2. Maso zabalíme do potravinové fólie a na 20-30 minut ho dáme do chladna proležet
    3. Do pekáče s vymazaným máslem rozložíme připravené porce ryb, pokapeme je rozpuštěným zbylým máslem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C
    4. Za občasného přelévání výpekem porce kapra pečeme asi 30 minut.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….