Rybářský rozcestník

Makrela s citrónovou omáčkou

Pečené makrely přelité omáčkou z másla a citrónu.

1 náročnost
50 minut
  • 5 ks makrel
  • 2-3 ks citrónů
  • 100 g másla
  • hladká mouka
  • petržel
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce
    2. Dáme je na alobal potřený tukem a upečeme v troubě (asi 20 minut)
    3. Připravíme si omáčku: máslo rozehřejeme a vymačkáme do něj šťávu z citrónů, přidáme nasekanou petrželku a trochu soli
    4. Upečenou makrelu na talíři přelijeme citrónovou omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…