Rybářský rozcestník

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou

S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
Filety z tresky s bylinkovou omáčkou
FiletyFilety
  • 1 kg filet z mořské tresky
  • 50 g másla
  • 2 ks cibule
  • mletý černý pepř
  • koření na ryby
  • grilovací koření
  • plátky citrónu
  • Na omáčku:
  • 125 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce majolky
  • 1 lžička cukru
  • 1 ks stroužek česneku
  • čerstvé bylinky (pažitka, kopr, libeček ...)
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe částí oloupané a na plátky nakrájené cibule
    2. Na cibuli rozložíme okořeněné rybí filety, posypeme je zbytkem cibule a na každý filet položíme kousek másla
    3. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut
    4. Jednotlivé porce servírujeme s částí bylinkové omáčky a zdobíme plátky citrónu.

    Příprava studené bylinkové omáčky:
    V misce rozmícháme zakysanou smetanu spolu s majolkou a dochutíme cukrem, rozetřeným česnekem a solí.
    Nakonec vmícháme jemně nasekané čerstvé bylinky.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….