1. Kapra vykucháme, očistíme a necháme odležet
2. Očistíme si a připravíme žampióny
3. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a usmažíme na másle (10 g)
4. Namočenou žemli vymačkáme
5. Utřeme máslo (60 g), přidáme po jednom žloutku, zamícháme do hmoty žemli, pepř a sekanou petrželku a hmotu zamícháme, vmícháme do ní žampióny a nakonec tuhý sníh ze dvou bílků
6. Z kapra vymačkáme šťávu, břišní dutinu naplníme nádivkou a zašpejlujeme nebo zašijeme
7. Na dlouhou ohnivzdornou nádobu dáme část másla (80 g), rozpustíme je, vložíme kapra, polijeme jej máslem a vložíme do horké trouby (180 °C)
8. Během pečení (asi 45 minut) poléváme po často ryby šťávou a doplňujeme vodou
9. Měkkou rybu vyjmeme a podáváme v nádobě, v níž se pekla.