Směs můžeme udělat jak z mořských, tak sladkovodních ryb s menším obsahem svalových kůstek. Vhodná je například treska, sumec, či candát. Na fotografii je směs ze sumce.
2 náročnost
30 minut
Pikantní rybí směs
750 g masa vhodných ryb
150 g fazolek
2 ks červené cibule
1 ks červené papriky
worchestr
pepř
olej
sůl
Na těstíčko:
4 lžíce bílého vína
2 lžíce škrobové moučky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
Příprava
Rybí maso nakrájíme na kousky kolem 3 cm a obalíme v těstíčku z uvedených surovin
Kousky masa opečeme dozlatova z obou stran a dáme stranou na teplé místo
Na druhé pánvi na oleji podusíme nakrájenou cibuli, papriku povařené pokrájené fazolky, ochutíme worchestrem, pepřem, solí
Do směsi vložíme kousky rybího masa a promícháme se zeleninou.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….