Rybářský rozcestník

Sumec na másle

K přípravě tohoto receptu použijeme maso sumce za hlavou, které není tučné. Příprava je jednoduchá, jde o okořeněná filátka zaprášená hladkou moukou, pak zprudka opečená na rozpuštěném másle.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na másle
  • 1 kg masa ze sumce (nejlépe toho za hlavou)
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa stáhneme, kůži odstraníme tuk a nařežeme na filátka
    2. Pokapeme citronovou, osolíme, okmínujeme, opeříme, necháme hodinku odležet
    3. Filátka zaprášíme lehce hladkou moukou, smažíme na másle, do měkka, z obou stran.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaši ochucenou pestem z medvědího česneku a zeleninou.

    Poznámka

    Na tento recept je lepší použít přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….