Rybářský rozcestník

Zmrazené nástražní rybky

Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

Celé je to jednoduché, mrtvé rybky prošijeme pomocí jehly s návazcem a háčkem (na candáty s háček u hlavy), a jednu po druhé je zabalíme do sáčku, nesmí se dotýkat, jinak by nám pak šly špatně oddělit jedna od druhé. Do vhodné umělohmotné dózičky umístíme sáček s rybkami a návazci, zavřenou ji vložíme do mrazáku. Pokud přijedeme k vodě, jen rybky rozbalíme, navlékneme na prut a můžeme ihned nahodit. Díky zamrazení rybky máme jistotu, že se při dopadu do vody ryba nepoškodí a také se se zamrazenou rybkou lépe hází.

A máme tu ještě jednu vychytávku. V horkém létě je doré rybky přavážet ve staré termosce. Vydrží déle zmrazené, což je žádoucí!

Nejčtenější články

Hybridní techniky lovu ryb

Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

Zmrazené nástražní rybky

Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím