Rybářský rozcestník

Jak vytunit již tak dokonalé rippery

Rippery jsou gumové napodobeniny rybiček určené k vláčení, tedy k lovu dravých ryb. Místo ocásku mají rozšířenou placku kolmo k tělu, která účinně brázdí vodu a dokáže tak vyprovokovat dravce k útoku. To ostatně asi ví většina zkušených rybářů. Jsou to skvělé nástrahy, které se ale dají ještě trochu vylepšit.

vytuněnývytuněnývytuněný

Na jednom videu na internetu jsem narazil na skvělý trik, jak ještě vylepšit již tak skvělé rippery. Pro nás, české rybáře, jsou tyto gumové rybičky známé hlavně pod názvem „Kopyta“. A jak je tedy ještě můžeme vylepšit?

Je to prosté, stačí, podle obrázku, vystřihnout do zadní, spodní části rippera malý klínek. Ocásek pak dovádí ve vodě ještě urputněji a tak láká dravce k útoku ještě o něco více, jak bez tohoto výřezu.

Rozhodně to vyzkoušejte. Možná budete překvapeni, jak bude ocásek nově ještě více makat. 🙂

Text i foto: Jiří Langer, Rybářský rozcestník.cz

Nejčtenější články

Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

Co vše lze nastražit na přívěs háčku

Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?