Rybářský rozcestník

Územní přebor Zpč. ÚS v LRU feeder kategorie U15 – U20

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor mládeže a LRU ve spolupráci s  ČRS, z. s., místní organizací Plzeň 1 pořádají 28. září 2023 na Radbuze 1 A (443042) v Plzni u Papírenské lávky Územní přebor Zpč. ÚS v LRU feeder kategorie U15 – U20 – podzimní kolo…

Program:

  • 7:15 – sraz účastníků u garáží nad papírenskou lávkou
  • 7:30 – prezentace, losování, rozchod na místa
  • 7:30 – 8:20 – příprava
  • 8:30 – krmení
  • 8:30 – 11:30 – 1.kolo
  • 11:30 – 13:00 – vážení, přesun na lovné místo, příprava na 2. kolo
  • 13:00 – 16,00 – 2. kolo
  • 16:00 – 17:30 – vážení a vyhlášení výsledků

Kategorie:  U15 – rok narození 2008 a méně
U20 – rok narození 2003 – 2007

Nutný dlouhý vezírek a dlouhá podběráková tyč, pokud bude více vody, jsou vhodné i gumovky.
Při závodě je povolen lov na jeden prut feederový, winklepickerový, pickerový, s výměnou špičkou a osazený navijákem s vlascem či pletenou šňůrou. Prut musí být při lovu umístěn minimálně v jednom držáku (vidličce, stojánku). Každý závodník si může ve svém závodním úseku rozestavět libovolné množství prutů, ale může chytat vždy jen na jeden (smí je střídat). Souběžný lov a krmení druhým prutem jsou zakázány.
Udice je povolena pouze s jedním návazcem s jednoháčkem a potápivou nedělenou zátěží o minimální váze 10 g. Košík smí být od háčku při napnutém stavu maximálně 1 m. Udice nesmí obsahovat splávky, plovátka, polystyrén a podobné plovoucí části.
Závodníci mohou vnadit pouze košíkem o max. rozměru 5×7 cm. Košík smí být plněn pouze pěchováním, nikoli namačkáním. Je zakázáno použít METHOD FEEDER a jemu podobná namačkávací krmítka a olova.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/uzemni-prebor-zpc-us-v-lru-feeder-kategorie-u15-u20/

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?