Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na email: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!
Odhadované škody způsobené rybožravými predátory na revírech, VP a rybochovných zařízeních se v rámci SÚS za loňský rok blíží k 50 mil. korun. Téměř dvojnásobný nárůst oproti předloňsku je zaznamenán u kormoránů tažných….
Včera odpoledne došlo pod hrází plzeňské přehrady České údolí k úhynu zhruba 60 kg ryb. Rozbory vzorků vody ale nezjistily přítomnost nebezpečných látek. Mohlo by jít o útok kormoránů, nebylo by to v této lokalitě poprvé. Přehrada České údolí patří do revíru …
Suroviny: -svazek jarní cibulky- -lžíci másla- -lžíci kari- -400?g rýže, propláchnuté a odkapané- -700?ml horkého drůbežího vývaru- -4 vejce- -225?g uzeného lososa- Postup : Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo …
Ve středu 11.9 byl vysazen kapr do revíru MO ČRS Přelouč 1000kg o průměrné kusové hmotnosti 2,2kg. Do písníku Oplatil, byla vysazena násada kapra o průměrné kusové hmotnosti 3kg. Celkem 1000kg. Dodavatel rybářství Chlumec. 12.9 do revírů MO ČRS Pardubice …
Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.
Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.
Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.