Vařené závitky z mořského jazyka naplněné špenátem a lososem, podávané s omáčkou ze smetany, vína, šalotky a šafránu.
1. Špenát spaříme vroucí vodou, následně přelijeme studenou vodou a vymačkáme, lososa nakrájíme na 4 proužky
2. Očištěné filety rozložíme, posypeme rybím kořením, poklademe špenátem a proužky lososa, poté plátky svineme a převážeme pažitkou
3. Do hrnce vlijeme vodu, víno, přidáme divoké koření, bazalku, očištěnou na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, závitky pokladem na pařáček do hrnce a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut
4. Oloupanou na drobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, zalijeme ji bílým vínem a chvíli povaříme, potom přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme špetku mletého šafránu, povaříme do zhoustnutí, pak omáčku prošleháme, osolíme a podáváme se závitky.