Rybářský rozcestník

Zapečená ryba se zeleninou

Ochucené rybí filety zapečené s žampiony, rajčaty, petrželkou, sýrem a smetanou.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 4 ks filety z mořských ryb
  • 5 ks žampionů
  • 6 ks rajčat
  • 1,5 dl sladké smetany
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 200 g ementálu
  • 40 g másla
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
    2. Omytá rajčata i oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
    3. Filety urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na drobno nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou
    4. Dáme do předehřáté trouby a při 180 °C zapečeme asi 35 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!