Rybářský rozcestník

Uzený losos

Filety z lososa uzené studeným kouřem.

3 náročnost
20 minut
+ 10 hodin naložení a několik dní uzení  
  • 1 ks lososa
  • trochu cukru
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve lososa naporcujeme na filety, takže vzniknou dvě poloviny bez kostí
    2. Pak maso nasolíme mírně posypeme cukrem a zatížené necháme nejméně 10 a více hodin odležet
    3. Při uzení zastudena, které trvá několik dní, nesmí teplota překročit 30 °C (Pozor však na vysoké venkovní teploty, jestliže je udírna postavena na slunci.)

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.