Rybářský rozcestník

Treska v leču

Filety z tresky podušené v zelenině, pokrm servírovaný nejlépe s čerstvým pečivem.

2 náročnost
30 minut
treskatreskatreska
  • 250 g filety z tresky (tilápie, candáta )
  • 6 ks oloupaných rajčat
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce kečupu
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme.
    2. Na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, papriku, dusíme do měkka.
    3. Směs osolíme, opepříme a přidáme kečup, vše promícháme.
    4. Do směsi vložíme rybí filety, směs navršíme i na filety, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut do měkka.
    5. Filety přesuneme talíř, přelijeme lečem a podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….