Rybářský rozcestník

Treska v leču

Filety z tresky podušené v zelenině, pokrm servírovaný nejlépe s čerstvým pečivem.

2 náročnost
30 minut
treskatreskatreska
  • 250 g filety z tresky (tilápie, candáta )
  • 6 ks oloupaných rajčat
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce kečupu
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme.
    2. Na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, papriku, dusíme do měkka.
    3. Směs osolíme, opepříme a přidáme kečup, vše promícháme.
    4. Do směsi vložíme rybí filety, směs navršíme i na filety, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut do měkka.
    5. Filety přesuneme talíř, přelijeme lečem a podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….