250 g filety z tresky (tilápie, candáta )
6 ks oloupaných rajčat
1 ks červená masitá paprika
1 ks cibule
2 lžíce kečupu
mletý černý pepř
citronová šťáva
olej
sůl
Příprava
- Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme.
- Na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, papriku, dusíme do měkka.
- Směs osolíme, opepříme a přidáme kečup, vše promícháme.
- Do směsi vložíme rybí filety, směs navršíme i na filety, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut do měkka.
- Filety přesuneme talíř, přelijeme lečem a podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek