Rybářský rozcestník

Treska v leču

Filety z tresky podušené v zelenině, pokrm servírovaný nejlépe s čerstvým pečivem.

2 náročnost
30 minut
treskatreskatreska
  • 250 g filety z tresky (tilápie, candáta )
  • 6 ks oloupaných rajčat
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce kečupu
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme.
    2. Na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, papriku, dusíme do měkka.
    3. Směs osolíme, opepříme a přidáme kečup, vše promícháme.
    4. Do směsi vložíme rybí filety, směs navršíme i na filety, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut do měkka.
    5. Filety přesuneme talíř, přelijeme lečem a podáváme s čerstvým pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.