Rybářský rozcestník

Filet ze štiky na rozmarýnu

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování  
Filet ze štiky na rozmarýnu
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety ze štiky
  • olej a máslo na opečení
  • Na pastu na marinování:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks větvičky rozmarýnu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety omyjeme a řádně osušíme
    2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu
    3. Připarvenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat
    4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.

    Doporučení

    Můžeme připravit i na grilu. Skvělou přílohou k takto připravené štice jsou pečené brambory spolu s cherry rajčátky.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím