Rybářský rozcestník

Filet ze štiky na rozmarýnu

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ 1 hodina marinování  
Filet ze štiky na rozmarýnu
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety ze štiky
  • olej a máslo na opečení
  • Na pastu na marinování:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks větvičky rozmarýnu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety omyjeme a řádně osušíme
    2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu
    3. Připarvenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat
    4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.

    Doporučení

    Můžeme připravit i na grilu. Skvělou přílohou k takto připravené štice jsou pečené brambory spolu s cherry rajčátky.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím