Rybářský rozcestník

Dušený jelec tloušť

Půlky tloušťů prošpikované slaninou, potřené česnekem, okořeněné a poprášené moukou, podušené na cibulovém základě.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g jelce tlouště
  • 100 g sádla
  • 30 g slaniny
  • 50 ml bílého vína
  • 10 ml kečupu
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky očištěných ryb protkneme ve hřbetní části slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme moukou
    2. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a mimo oheň promícháme s kořením, vínem a kečupem
    3. Směs vlijeme do ohnivzdorné misky, přidáme ryby, zastříkneme vodou a dusíme asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím