Rybářský rozcestník

Candát na hříbkách

Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta (okouna)
  • 300 g čerstvých hříbků
  • 150 g másla
  • rybí nebo hovězí vývar
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce ryby obalíme v mouce a prudce opečeme na části másla
    2. Plátky hříbků osolíme, okořeníme pepřem a dusíme je na másle doměkka
    3. Na podušené houby poklademe porce opečeného candáta a zbytek másla
    4. Mírně podlijeme vývarem a pokrm dusíme dalších 10 minut.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?