Rybářský rozcestník

Pstruh na grilu

Recept na grilovaného pstruha na roštu nebo otevřeném ohništi.

1 náročnost
25 minut
Pstruh na grilu
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks menší pstruzi
  • 1-2 ks citrónu
  • šalvěj
  • olej
  • hrubozrnná sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme například papírovými ubrousky
    2. Ryby osolíme a okořeníme šalvějí z venku i zevnitř
    3. Grilujeme asi 10 minut, po každé straně, na dobře rozpáleném grilu potřeném tukem nebo slaninou.

    Doporučení

    Ryby servírujeme obložené kolečky citrónů a s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

    Poznámka

    Ryby jsou skvělé, pokud je opékáme na grilu otevřené a to pomocí grilovacích roštů určených pro přípravu ryb a steaků.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!