Rybářský rozcestník

Podoustev pečená na pánvi

Porce podoustve říční, osolené, potřené směsí cibule a petržele, opečené na pánvi na dobře rozehřátém oleji.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g podoustve říční
  • 80 g oleje
  • 1 ks velké cibule
  • citrónová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kuchyňsky zpracované podoustve na několika místech nařízneme
    2. Maso osolíme a potřeme směsí z na jemno posekané cibule a petrželky
    3. Pokapeme citrónovou šťávou a opečeme, po obou stranách, v dobře rozehřátém oleji.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra, cejna …

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím