Rybářský rozcestník

Platýs na roštu

Recept na grilovaného platýse na roštu.

1 náročnost
15 minut
+ 1 hodina marinování  
Platýs na roštu
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks vykuchaných platýsů
  • 2 ks malé cukety na ozdobu
  • 1 ks malého lilku
  • 1 ks citrónu
  • 8 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce soli
  • špetka sušeného tymiánu
  • špetka mleté šalvěje
  • špetka bílého pepře
  • Příprava

    1. Platýse omyjeme, osušíme a vložíme do velké nízké mísy
    2. Smícháme marinádu z oleje, soli, tymiánu, šalvěje a pepře, touto marinádou platýse přelijeme
    3. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky, cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zeleninu přidáme k rybám a potřeme marinádou
    4. Všechno necháme asi 1 hodinu přikryté při pokojové teplotě marinovat, ryby i zeleninu během marinování několikrát obrátíme
    5. Dobře okapanou zeleninu i ryby necháme důkladně okapat a pak grilujeme v alobalové misce asi 4-5 minut z každé strany.

    Doporučení

    Grilovaného platýse servírujeme obloženého grilovanou zeleninou a plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím