Rybářský rozcestník

Tuňákové burgery

Rybí burgery připravené z konzervy tuňáka, kukuřice, sýra a cibule.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks hamburgerové bulky
  • 2 ks konzervy tuňáka (200 g)
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 200 g sterilované kukuřice bez nálevu
  • 85 g strouhanky z bílého pečiva
  • 25 g eidamu
  • 4 lžíce rajčatové salsy
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • listy hlávkového salátu
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Polovinu výše uvedeného množství kukuřice rozmixujeme tyčovým mixérem
    2. Rozmixovanou kukuřici smícháme se zbylou kukuřicí, tuňákem, nastrouhaným sýrem a na jemno nasekanou cibulí
    3. Nakonec do směsi přimícháme vejce, směs osolíme a okořeníme bílým pepřem
    4. Vytvoříme 4 stejně velké burgery, které opečeme na středně rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
    5. Hotové maso dáme do jednotlivých bulek spolu s listy salátu a salsou a teplé ihned servírujeme.

    Doporučení

    Burgery lze podávat i s bramborovou kaší.

    Poznámka

    Takto připravené rybí maso můžeme i grilovat na venkovním grilu.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….