Rybářský rozcestník

Tuňákové burgery

Rybí burgery připravené z konzervy tuňáka, kukuřice, sýra a cibule.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks hamburgerové bulky
  • 2 ks konzervy tuňáka (200 g)
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 200 g sterilované kukuřice bez nálevu
  • 85 g strouhanky z bílého pečiva
  • 25 g eidamu
  • 4 lžíce rajčatové salsy
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • listy hlávkového salátu
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Polovinu výše uvedeného množství kukuřice rozmixujeme tyčovým mixérem
    2. Rozmixovanou kukuřici smícháme se zbylou kukuřicí, tuňákem, nastrouhaným sýrem a na jemno nasekanou cibulí
    3. Nakonec do směsi přimícháme vejce, směs osolíme a okořeníme bílým pepřem
    4. Vytvoříme 4 stejně velké burgery, které opečeme na středně rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
    5. Hotové maso dáme do jednotlivých bulek spolu s listy salátu a salsou a teplé ihned servírujeme.

    Doporučení

    Burgery lze podávat i s bramborovou kaší.

    Poznámka

    Takto připravené rybí maso můžeme i grilovat na venkovním grilu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.