Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1752 dalšíchKostky sumce s brambory a další zeleninou ochucené kořením, upečené v alobalu na grilu, nebo i doma v troubě.
Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami, tato netradiční úprava kapra podle italské kuchyně je skvělá. Podobně lze upravit i jinou rybu.
Vyzkoušený recept na dokonale lepivé těsto uhnětené z práškového posilovače, vejce a nějaké esence, ideálně ve spreji. Těsto se dále nastavuje anglickou vločkou nebo drobnými mikropeletkami, aby se díky barevným kouskům stalo pro ryby i vizuálně zajímavé. Použijeme jako samotnou nástrahu či využijeme jako obalovací těsto.
Přejedla se vám uzená ryba? Lze ji tedy naložit na zimu, nebo z ní připravit výtečný rybí svačinový salát.
Na tento recept je nejlepší použít vyuzené ryby, co mají málo kostí, jako sumec, amur, části kapra za hlavou… Jde o delikatesu vhodnou jako součást například silvestrovského menu. Naložené, vyuzené kousky masa se hodí na chleba nebo toust potřený máslem, ozdobený cibulí, nebo kousky lze použit na jednohubky, stejně, jako například rybí očka. Někdo si je také určitě rád dá jen tak, přímo ze skleničky, spolu s pečivem, například k pivu či vínu.
Zatím, co jedni je nenávidí, druzí se naučili s nimi u vody žít. Když jsou tak hladoví a berou nástrahu ostatním rybám, proč toho nevyužít, několik si jich nenachytat a pak opéci ponořené v horkém oleji téměř dokřupava? Ano, to je nápad! Jde totiž o úžasnou pochoutku, kterou si můžete připravit přímo u vody.
Recept na klasický vývar rybí, jako polévková vložka použita zelenina, rybí maso a knedlíčky s jikrami.
Skvělá pomazánka z rozemletého uzeného sumce, sterilované zeleninové směsi Moravanka a dalších surovin. Lze vyrobit i z jiných sladkovodních uzených ryb. Nerybáři pak mohou použít kupovanou uzenou makrelu.
Recept ze střední Ameriky, obměna peruánského ceviches s kterou se setkal kamarád v Panamě. Vyzkoušeno, lze připravit i ze sladkovodních ryb, nejvíce se osvědčil sumec.
Cejna mnoho rybářů nebere jako konzumní rubu, přitom má maso velmi chutné. Kromě zavináčů z něj lze připravit i jiné chutné pokrmy, například právě podle tohoto vyzkoušeného receptu.