Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1717 dalšíchOkořeněné, odleželé porce lína prošpikované slaninou opečené zprudka na pánvi na másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami chvíli podušenými ve výpeku po rybě.
Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova.
Citronovou šťávou pokapané, odležené steaky ze žraloka, obalené v mouce ochucené kořením, zprudka opečené na pánvi na másle a oleji.
Vykostěné plátky masa sumce pokladené kostičkami papriky, cibule a slaniny, zamotané do tvaru závitků, spíchnuté párátky, pak upečené v troubě vyskládané v pekáči, okořeněné, obložené šalotkou a podlité bílým vínem.
Recept na úpravu kapra z maďarské kuchyně. Lze použít i jiný druh sladkovodní ryby, například maso sumce, candáta, štiky …
Filety z tresky namočené v těstíčku z vajec, škrobové moučky, sojové omáčky a nastrouhaného zázvoru, usmažené v dobře rozpáleném oleji dozlatova.
Recept z ruské kuchyně. Můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby, v našem receptu jsme použili mořskou tresku.
V mouce obalené okořeněné filety z mořské, nebo i sladkovodní ryby, zprudka opečené na oleji, servírované přelité zeleninovou směsí podušenou ve výpeku po smažení, zalitou vínem.
Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.
Kostky zmrazeného rybího filé zabalené do anglické slaniny, zajištěné párátky, pak zprudka zapečené v troubě na cibuli.