Recepty, rady a tipy na skvělé nástrahy, tedy vše co přijde na háček a návnady, které vám ryby nalákají zrovna k tomu vašemu háčku.
87 dalšíchVyzkoušené recepty na pokrmy jak ze sladkovodních, tak i mořských ryb a dalších vodních živočichů. V této kategorii najdete recepty teplé a studené kuchyně, polévky z ryb a darů moře, klasické rybí vývary, tepelně zpracované, ale i za studena nakládané ryby ... jezte rybu nemá chybu! :)
1717 dalšíchRybí filety z tresky nebo mořské štiky potřené česnekem, pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, nechané 2 hodiny odležet, pak zapečené v troubě posypané bylinkami a pokladené kolečky citrónu a plátky másla, přelité bílým vínem.
V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.
Líni potření marinádou z nasekané cibule a sardelové pasty, posypaní kmínem a solí, pokladení kolečky citronu a kousky másla, upečení v troubě doměkka.
Pražma, nebo také česky doráda, je skvělá mořská ryba vynikající chuti, na grilování je jak stvořená. Podle tohoto receptu je ryba krátce marinovaná v olivovém oleji ochuceném, citronovou šťávou, bylinkami a podrceným česnekem, pak ugrilované z obou stran na venkovním roštu grilu.
Vykuchané a očištěné pražmy potřené solí a provensálským kořením, upečené v troubě pokladené kolečky limetek, cibule, česneku a plátky másla.
Porce kapra protknuté slaninou, ochucené citrónovou šťávou, solí a mletou paprikou, pečené na cibulce přelité zakysanou smetanou doměkka, poté vypečená šťáva zahuštěná světlou jíškou, osolená a povařená, nakonec porce kapra servírované přelité omáčkou například s vařenými brambory.
Opláchnuté porce kapra dušené doměkka ve šťávě ze zpěněné cibule, červeného vína, rybího vývaru, kečupu a soli.
Na cibulovém základě spolu s paprikou a feferonkou podušené kostky ze sumce zbaveného kůže, guláš dochucený rajským protlakem a kořením, servírovaný nejlépe s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Porce okořeněného a citronovou šťávou pokapaného kapra zprudka opečené na pánvi na oleji, chvíli podušené spolu se šalotkou, česnekem, bobkovými listy a slaninou doměkka, servírované s omáčkou připravenou z vydušeného základu zahuštěného moukou.
Filety z tresky okořeněné, poprášené hladkou moukou, upečené v troubě pokapané olivovým olejem, posypané čerstvým tymiánem a pokladené kousky másla.