Rybářský rozcestník

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

1 náročnost
30 minut
  • Pro 6 osob:
  • 3 ks konzervy krabů po 225 g
  • 1/8 l bílého vína nebo rybího vývaru
  • trochu mletého bílého pepře
  • trochu zelené petržele
  • hlavkový salát
  • Příprava

    1. Krabí maso z konzervy vyjmeme, jednotlivé díly od sebe oddělíme, kosticová vlákna odstraníme, trochu opepříme a posypeme nasekanou zelenou petrželí
    2. Do hrnce nalijeme šťávu z konzervy, do ní rozložíme vedle sebe krabí maso, podlijeme vínem (rybím vývarem) a na mírném ohni asi 4 minuty povaříme
    3. Povařené krabí maso urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme vlastní šťávou a ozdobíme hlávkovým salátem.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory, citrón a majonézová omáčka teplá.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.