Rybářský rozcestník

Sýrová obalovací pasta (těsto) na ryby

Tato obalovací pasta skvěle funguje na cejny, tlouště, líny, parmy ale i kapry. Díky sýrům a mléku tvoří kolem nástrahy kalný mrak, které ryby přímo přitahuje. Obalujeme většinou menší peletky nebo kuličky boilies, ale také s ní lze obalit jen kousek pečiva, malou foukačku či kukuřici.

1 náročnost
15 minut
Hotové těsto v sáčku těsně před vložením do lednice
SurovinyZákladVypracovanéHotové
  • 0,1 l mléka
  • 1/2 balení (125 g) dětské krupice (krupičky)
  • 1-2 hrsti nastrouhaného tvrdého sýru
  • 1 ks tavený sýr (obdélníček)
  • 1 ks vejce
  • Příprava

    1. Do misky vyklepneme větší vejce, to rozkvedláme metličkou nebo vidličkou
    2. Přidáme tak dvě hrsti krupice, smícháme ji s vejcem, stále můžeme použít vidličku
    3. Přilijeme tak panák mléka, přisypeme trochu krupice, vypracujeme těsto, pokud bude moc suché, přidáme ještě kapku mléka
    4. Do těsta dále zapracujeme tavený sýr a pak i sýr nastrouhaný, hmotu důkladně prohněteme rukama
    5. Nakonec kouli obalíme v krupici a vložíme ji v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku do lednice, kde necháme těsto nejlépe přes noc odpočinout.

    Doporučení

    Skladujeme krátkodobě v lednici v dobře uzavřeném sáčku. Samozřejmě že i tato obalovací hmota se dá barvit pomocí potravinářského barviva.

    Poznámka

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.