Rybářský rozcestník

Kapr po židovsku

Vařený kapr s kořenovou zeleninou v rosolu.

3 náročnost
80 minut
  • 1 kg kapra
  • 100 g cibule
  • 100 g celeru
  • 80 g petržele
  • 80 g mrkve
  • 20 g cukru
  • 10 g želatiny
  • bobkový list
  • nové koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra očistíme a vykucháme
    2. Rybu vcelku nakrájíme na porce asi 2 cm široké, páteř přeřízneme nožem
    3. Zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce
    4. Na zeleninu položíme kousky ryby, osolíme, osladíme a vložíme tlučené koření, vložíme hlavu rozkrojenou na plocho, vše zalijeme vodou tak, aby ryba byla potopena
    5. Nádobu přiklopíme a rybu vaříme zvolna asi l hodinu, doléváme vodou
    6. Když je zelenina měkká, dolijeme trochu vývaru a rozpustíme v něm namočenou želatinu a za stálého míchání zahříváme
    7. Touto tekutinou zalijeme pokrm, odstavíme a necháme vychladnout v nádobě, v níž se ryba vařila
    8. Rybu po židovsku podáváme v nádobě, v níž se vařila a podáváme rovnou se zeleninou.

    Doporučení

    K rybě servírujeme ocet, křen, tatarskou omáčku nebo majonézu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….